ABOUT          WORKS         OTHERWORKS        CALENDAR          CONTACT       ︎          ︎           ︎


Ester Guntín és coreògrafa i directora. És graduada en Humanitats i en el Màster d’Estudis Comparats d’Art, Filosofia i Literatura (MECLAP) de l’Universitat Pompeu Fabra. Al 2017 comença el Grau en Coreografia a l’Institut del Teatre i des del 2014 treballa en projectes en l’art contemporani.  

El seu duet Ararat ha sigut semifinalista i finalista de RIDCC Rotterdam International Duet Competition; premi Duri Korea d’ACT Festival Bilbao a millor artista emergent internacional, i segón premi i premi del públic al Certàmen Estruch. A l’octubre de 2022 presenta Terra Rhapsody al CCCB dins el marc del Laboratori Escènic i participa a Choreolab Tanzlabour Ulm (Alemanya). La seva peça Quiso negro és guanyadora del Premi de Dansa Institut del Teatre 2023. 

Els seus treballs s’han presentat a CCCB Barcelona, Tanzlabour Ulm, (Alemanya), Feria ARCO Madrid, Certamen Coreogràfic Estruch, ACT Festival Bilbao, Quinzena de Dança de Almada Portugal, Festival de Nadal 2021 a Plaça Catalunya, Barcelona, Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC), Holanda i Festival Sismògraf, Olot. Ha participat ala Biennale College de la Biennale di Venezia 2023 amb Romeo Castellucci. 

Com a directora de moviment i coreògrafa ha col·laborat amb el col·lectiu escènic V.V.A.A. a ARCAS 2020 estrenada al Teatre Lliure i al Teatros del Canal (2021 i 2022); amb Amaga Productions a Allò que hi ha després del diumenge (Escorxador i Sala Beckett 2022); amb Entrance Teatro aLa casa sin Bernarda (Espai Brossa i Temporada Alta) i amb Ferran Utzet a Unes abraçades insuporablement llargues (LaPerla29, Biblioteca de Catalunya); a ARCAS SOUND de Clara Aguilar al CaixaFòrum dNIT (2022); a The Fox Sisters, una òpera al Gran Teatre del Liceu dirigida per Sílvia Delagneau amb música de Marc Migó; a Els encantats de Lucia del Greco (Sala Beckett); a FAM un curt dirigit per Àlex Sardà (2024);  a Toy Box de Marta Pazos a l’Auditori de Barcelona (2023); Cacophony d’Anna Serrano a la Sala Beckett (2024) i Ifigènia d’Eurípides amb direcció d’Alícia Gorina al Teatre Lliure (2024). 

Com a intèrpret a col·laborat a l'Amour Toujours de Clara Aguilara l'Auditori de Barcelona i a la performance Vot de tenebres de Joan Morey (2023).

Ha col·laborat en diverses ocasions amb Marcos Morau/La Veronal a Opening Night al Teatre Nacional de Catalunya (2021); a Folkä Netherlands Dance Theatre de La Haya, Holanda (2021) i a la película Polvo serán dirigida per Carlos Marqués Marcet (2024).


︎︎︎


                                                                                                                                           
 ESTER GUNTÍN - VAIKONUR   ©2024, ALL RIGHTS RESERVED